Affinity Photo

De beste software om je foto’s te bewerken is sowieso Photoshop van Adobe. Maar hier betaal je een maandelijkse bijdrage voor ipv. een eenmalige aankoopprijs.

En er zijn nog andere softwarepakketten waar je foto’s mee kan bewerken. Zoals het gratis GIMP. Maar als je Photoshop gewoon bent en alles zit dan op andere plekken dan is de leercurve heel stijl.

En toen werd de baas van Photoshop ontslagen bij Adobe en richtte het bedrijf Serif op. Zijn doel was een goedkope versie van Photoshop te ontwikkelen. En daar is hij met glans in geslaagd. Affinity Photo was geboren.

En het bleef niet alleen bij software voor het bewerken van foto’s. Nee, ondertussen is er ook Affinity Designer voor het meer vectoriele werk zoals logo’s, iconen, illustraties, … en Affinity Publisher voor het maken van boeken, magazines, marketing materiaal, …

En, er hoeft geen maandelijkse bijdrage betaald te worden voor het gebruik van deze software. Een eenmalige aankoopprijs van rond de € 55 per pakket maakt jou de gelukkige eigenaar van deze prachtige pakketten.

En het handige is dat bijna alle shortcuts van Photoshop overeenkomen met deze van Affinity. Geen stijle leercurve dus.

 

Luminar 4

Ook Adobe Lightroom heeft tegenwoordig een geduchte concurrent, met name Luminar 4. Gemaakt door Skylum.

Een nadeel van Affinity Photo is dat deze geen foto browser heeft om door al je foto’s te zoeken.

Luminar gebruikt artificiele inteligentie om je foto’s te bewerken. Zo is het mogelijk om de lucht te vervangen en ook de gezichten van personen te verbeteren.

Je kan ook de aanpassingen die je voor een bepaalde foto hebt gedaan, bewaren en toepassen op andere foto’s (ze noemen dat ‘Looks’).

De meeste van de foto’s op mijn website zijn bewerkt met Luminar 4. Neem gerust een kijkje op koenhermans.be.